Zoeken
  • Lammy Otter

Gun jezelf de vrijheid van vakantie


We willen graag groots en meeslepend leven. Niet alleen in ons dagelijkse leven waarin we carrière willen maken, tot zelfontplooiing willen komen en alles uit onszelf willen halen…

Maar ook in onze vakanties: Met Lonely Planet en Trip Advisor kunnen we zover reizen als we maar willen, zo veel mogelijk zien, beleven en doen. Dan, aan het eind van de dag via Facebook je belevenissen doorgeven, voorzien van vele foto’s en filmpjes. We hebben het er maar druk mee.

Doen of zijn

Vakantie wordt vaak gezien als ‘een stap uit de dagelijkse hectiek’. En toch hebben we heel gauw de neiging om de vakantieperiode te vullen met andere hectiek. Ik vraag me af of je alles gezien of gedaan moet hebben. Word je daar ontspannen en gelukkiger van? Zou het erg zijn iets te missen of niet gezien te hebben?

Vakantie kan ook het moment zijn dat je bewust even uit de hectiek stapt. Even op adem komt, tijd neemt om ‘om je heen’ te kijken, om andere mensen te ontmoeten, te ervaren wat het is om ontspanning in je lijf en geest te voelen.

Stop-denk-nietdoen

Wanneer je een mooi gebouw bekijkt, niet direct je mobiel pakt en foto’s maakt, maar het even op je in laat werken wat het met je doet. Er blijft genoeg tijd om foto’s te maken.

En als je in een tentje, caravan, of vakantiehuisje zit, niet direct alle dorpjes, stadjes en markten bezoeken. Even ter plekke een pas op de plaats gaat maken en genieten van de plek waar je bent. Dan ga je rust ervaren , wat ook een vorm van geluk is.

Je hoeft echt niet grootse en sensationele dingen te doen om geluk te ervaren. Het geluk zit vaak in kleine en gewone dingen. Opgaan in de natuur, andere mensen ontmoeten.

Bang om iets te missen

Vakantie kan heerlijk ontspannen zijn als je de dingen kunt doen die zelf wilt doen en dat je jezelf ook toestaat dingen te missen. Dat je je niet laat sturen door Lonely Planet of Trip Advisor en wat anderen allemaal aanbevelen.

Keuzes

Vakantie vraagt om een keuze: ga je in dezelfde hectiek als thuis door of ga je met vakantie om te ontspannen en tot rust te komen?

Kies je voor rust dan kun je het gevoel krijgen dat je tegen de stroom ingaat, niet mee kunt praten over ‘geweldige sensationele’ dingen die je gezien en beleefd moet hebben.

Duurzaam

Maar je kunt de rust ook gebruiken om tot persoonlijke groei te komen door zelfreflectie. Moeilijk? Als je wilt kun je met mij als coach in gesprek gaan 😊. Laat je verrassen in jouw vakantie door het toeval. Dan ‘ben’ je met vakantie!


11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#Bewustwording #Geldzorgen

De Volkskrant - 31.10.2020 Geldzorgen komen vaak te laat Psychologie: Armoede Door het ingebakken 'overoptimisme' zien mensen financiële problemen, bijvoorbeeld door de coronacrisis, vaak niet aankome

© 2018 mensenwerkcoach.nl            Lammy Otter           Tel.:    058-2563836  / 06-44007100

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon/Lammy Otter